Колеги имам едно такова питане. Взех си един филтър реплейсмант на JR за колата. Имам такъв въпрос има една такава хава която е закрепена към маркуча който влиза във въздушния филтър това е една пластмасова тръба която е дълга около 20 см в средата е стеснена а към края който стои към филтъра се разширява под конус ,та трябва ли да я махна или да я оставя и при новия филтър. Става въпрос за колата от подписа. Благодаря ви предварително
Известие
Collapse
No announcement yet.
Въпрос за монтажа на филтър JR
Collapse
X
-
Re: Въпрос за монтажа на филтър JR
има една такава хава която е закрепена към маркуча който влиза във въздушния филтър това е една пластмасова тръба която е дълга около 20 см в средата е стеснена а към края който стои към филтъра се разширява под конус ,та трябва ли да я махна или да я оставя и при новия филтър. [/quote]
Колега та тая въпросната хава махна ли я или я остави така щото и аз си поръчах риплеисмънт филтърче на JR та да знам кжо да правя.Между другото как се държи с тоя филтър.Мерси предварително.
Comment
-
Поздравления първо че изрови старата тема да питаш а не направи като повечето колеги да пускаш нова тема.
Отначало бях със конус който наврях в кутията на стария филтър и бях махнал тръбата но реших че ще е по добре да сложа решлейсмант аз лично оставих тръбата пробвах колата със и без тръбата и не намерих разлика единствено без тръбата е по шумна при подаване на газ.
Едната идея е че тръбата с със стеснение (когато въздуха се двини по тъбата и минава през стеснение във стеснението се вдига налягането а след стеснението пада налягането в тръбопровода но се увеличава скоростта на потока получава се неща като засмукване след стеснението което подобрява пълненето )
Друга идея в + е че като с по дълги тръбопроводи се получава по добра инерция на потока и подобряване на напълването (Ама е по добре ако са прави и без чупки)
В "-" е че се получава стеснение на входа на засмукване на двигателя което му пречи да се "харани пълноценно" с въздух. е аз избрах да не променям схемата.
Иначе от филтъра съм доволен колата стана по пъргава в ниските обороти и смени леко гласа при подаване на газ в разхода не усетих промяна, някак си и е по леко на колата с този филтър.156 1,8 ТS 99
Nissan Murano 2005
Comment
-
А защо махна конуса? Сега по-добре ли върви с реплейсмант филтъра?
И аз пробвах да си сложа конуса в въздушната кутия обаче звука стана супер смотан - демек все едно си бях със стандартния филтър. За вървежа не бих казал, че усетих разлика в кутията или извън нея и си го оставих отвън - поне звука да е на дзвер
Comment
-
Първоначално публикувано от alfa_RА защо махна конуса? Сега по-добре ли върви с реплейсмант филтъра?
И аз пробвах да си сложа конуса в въздушната кутия обаче звука стана супер смотан - демек все едно си бях със стандартния филтър. За вървежа не бих казал, че усетих разлика в кутията или извън нея и си го оставих отвън - поне звука да е на дзвер156 1,8 ТS 99
Nissan Murano 2005
Comment
Comment